Media en lezers

Wat zeggen anderen

Leuk om te lezen, deze teksten van collega-auteurs. Teksten ‘om van te leren’, en je in te herkennen. Aanrader dus!

Marjolijn

Educatief auteur

En wat een heerlijk boek is het geworden!

Helma

Manager P&O in het Voortgezet Onderwijs

Heel herkenbaar voor mij als docent, ook al gaan niet alle artikelen over het lesgeven. En het zet aan tot denken over de manier waarop je omgaat met je leermiddelen.

Bas

Docent (VO)

Leuk hoe alle aspecten terugkomen in de verschillende stukken. Ik heb het met plezier gelezen!

Marian

Educatief auteur

Een helder en veelzijdig boekje voor educatieve auteurs. De blik van de docent had van mij nog wel wat meer aan bod mogen komen.

Noor

Lerares / auteur

Erg leuk en afwisselend.

Wijnand (educatief auteur)

‘Met name voor onderwijsgevenden een boeiende uitgave, omdat zij zich veelal niet realiseren welk traject voorafgaat aan een schoolboek, educatieve website of onderwijshandleiding.’

Uit de recensie van nbd biblion o.a. te lezen in de catalogus van de bibliotheek Utrecht.

Waarom dit boek?
“Vorig jaar heeft de vereniging van educatief auteurs een onderzoek gedaan onder educatief auteurs. Vooral de diversiteit viel op. Hoe verschillend de mensen zijn die als leermiddelenmaker werken. Gecombineerd met het feit dat er geen opleiding voor is, dacht ik: hier wil ik iets mee. M’n eerste idee was een handboek schrijven, maar dan val je weer in je rol als educatief auteur. Uiteindelijk is het een boek geworden waarin dertien methodemakers hun werkzaamheden en afwegingen laten zien.”
Jip Kruis over de macht van methodemakers – in Aob Onderwijsblad nr 6 van 21 maart 2015. (papieren editie, interview door Joëlle Poortvliet)

Lees de tekst over ‘Wie maken het onderwijs?’ in de boekenrubriek van Van 12 tot 18.

Bron: Van 12 tot 18.

Het Blog ‘Jenny’s Bookcase’ besteedde aandacht aan de boekpresentatie van ‘Wie maken het onderwijs?’ Jenny Krens ontwikkelt onder andere lesmateriaal in opdracht van ROC’s en schreef daarover een artikel voor het boek.

Op de website Onderwijsvanmorgen.nl een artikel over het vak van educatief auteur, de eisen die gesteld worden aan educatieve auteurs en het boek ‘Wie maken het onderwijs?’ door Mirjam Tuinder, een van de auteurs.

Direct bestellen ...

Boek of E-boek

Preview

Bekijk 't maar!